2011. augusztus 30., kedd

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig - Jelenlegi ára: 3 390 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Légy jó mindhaláligA könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Móricz három összetartozó regényét adja közre egy kötetben a kiadó. Az 1919 után számvetésre kényszerülő író a Légy jó mindhalálig című regényének főhősén keresztül fogalmazta meg a roppant érzékeny lélek és a környezete konfliktusát, a helytállás és felelősség kérdéseit. Nyilas Misi alakjában az élettel, a felnőtt világgal szembesülő gyermek lélekrajzát nyújtja Móricz, míg a befejezetlen Kamaszok (első részét a Nyugat 1925 október-novemberi számai közölték) főhőse, a tizenöt éves Kesserű Lajos Nyilas Misi lelki fejlődésének újabb állomását képviseli. (A később színpadra is átírt mű főhősének már a Misi nevet adja az író. ) A Kamaszok lényegéről így vall Móricz: írok most egy regényt, amelyben a tizenöt éves gyermekek lelkében végbemenő roppant szerencsétlenségeket írom meg. Azt a pillanatot, amikor a férfivá vagy nővé váló gyermek kiábrándul az apjából, az anyjából, a felnőttekből, mert rajtakapja őket a csaláson: azon, hogy vizet prédikálnak s bort isznak, hogy erkölcsre, modorra s önuralomra tanítják a gyerekeiket, s ők maguk erkölcstelenek, vadaknak s beszámíthatatlannak tűnnek fel a gyermeki lélek abszolút ítélete előtt. A Kamaszok a lélekrajz mellett a kisvárosi merev, zárt társadalom tükre is. A regény ugyan nem készült el, de a színműváltozat a fiú halálával végződött volna, valószínű ezért kapott más nevet a főhős. Ugyanakkor a Forr a borban, mely a Légy jó mindhalálig után az író legismertebb kamaszregénye, már ismét Nyilas Misiként lép elénk, azonban az érettségire készülő fiút immár a felnőtt korba lépő férfi tapasztalatai formálják. Móricz ez utóbbi regényének esztétikai színvonalát általában alacsonyabbra helyezi az utókor, ám plasztikus, fotográfiaszerű korképet nyújt. ISBN: 978-963-689-119-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 390 Ft

Az aukció vége: 2011-09-03 20:45
. Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig - Jelenlegi ára: 3 390 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése